NPO Radio 2 Nederland

De Koninklijke 500

Koninklijke500

De Koninklijke 500 is een jaarlijkse hitlijst die voor het eerst werd uitgezonden in de week van Koningsdag in 2022 door NPO Radio 2. Deze hitlijst bestaat uit de beste muziek uit Nederland, samengesteld door de luisteraars van deze publieke zender. Het idee achter de lijst is om de rijke muziekcultuur van Nederland te vieren en te laten zien welke nummers het meest geliefd zijn bij het publiek.

Om de lijst samen te stellen, worden luisteraars van NPO Radio 2 gevraagd om hun favoriete Nederlandse nummers in te dienen. Het publiek kan stemmen op een breed scala aan muziekgenres, van pop en rock tot hip-hop en dance. Vervolgens worden de stemmen geteld en 500 meest gekozen nummers nummers worden uitgezonden tijdens de week waarin Koningsdag valt.

De Koninklijke 500 biedt een fascinerend overzicht van de geschiedenis van de Nederlandse muziek, van de jaren '60 tot nu. De lijst bevat nummers van Nederlandse iconen zoals Doe Maar, Golden Earring en Boudewijn de Groot, maar ook van moderne artiesten zoals Chef'Special, Kensington en Davina Michelle. De nummers worden gepresenteerd door de DJ's van NPO Radio 2, die de luisteraars begeleiden door de geschiedenis van de Nederlandse muziek.

Of je nu een fan bent van Nederlandse muziek of gewoon nieuwsgierig bent naar de beste nummers uit het land, de Koninklijke 500 is zeker het beluisteren waard.

Afleveringen

Gerelateerde hitlijsten

Meer van NPO Radio 2