Qmusic (NL) Hitlijst

Michael Jackson is de meest genoteerde artiest in de Q-top 500 van de 80's

May 1, 2023, 7:07 a.m.
Michael Jackson is de meest genoteerde artiest in de Q-top 500 van de 80's

Vanaf vandaag staat bij Qmusic de hele week in het teken van het decennium vol vrolijke beats, scheurende gitaren, gevoelige ballads en synthesizerdeuntjes. Van 1 tot en met 5 mei zendt de radiozender de Q-top 500 van de 80s uit. De artiesten die het meest gedraaid worden zijn Michael Jackson, Madonna en George Michael.

Toto met 'Africa', A-ha met 'Take On Me', of 'Don't Stop Believin' van Journey. Ze worden veelvuldig gedraaid op hippe feestjes en keren steevast terug in het Foute Uur. Daarom is twee jaar geleden besloten een hitlijst te wijden aan het decennium waarin de personal computer, de smiley, de pinpas en de Nintendo Game Boy het levenslicht zagen. Queen, ABBA, Elton John, Prince, U2 en Madonna, allemaal scoorden ze hit na hit in de jaren '80. Daarnaast gebruiken ook jonge artiesten zoals The Weeknd, Harry Styles, Dua Lipa en Miley Cyrus veelvuldig invloeden uit het decennium.

Meeste noteringen

Deze artiesten zijn het meest succesvol gebleken in de hitlijst:

  • Michael Jackson - 15 keer (14 keer solo en 1 keer met The Jackson 5)
  • Madonna - 12 keer
  • George Michael - 12 keer (6 keer solo en 6 keer met Wham!)
  • Phil Collins - 11 keer (8 keer solo, 3 keer met Genesis)
  • Queen - 9 keer (en Freddie Mercury nog één keer solo)
  • André Hazes - 9 keer

Eerdere edities

Sinds 2021 zendt Qmusic jaarlijks de Q-top 500 van de 80s uit, met elke editie een andere nummer één. In de eerste editie eindigde a-ha bovenaan de lijst met 'Take On Me'. Vorig jaar stemden de Qmusic-luisteraars 'Sinds 1 Dag Of 2 (32 Jaar)' naar de top van de lijst na het verdrietige nieuws van het overlijden van Doe Maar-zanger Henny Vrienten. Dit jaar is er een nieuwe nummer één. Deze wordt vrijdagmiddag bekendgemaakt tijdens de ontknoping van de hitlijst.

Luisteraars konden hun favorieten doorgeven op Qmusic.nl en in de Qmusic-app. Aan de hand daarvan wordt de Q-top 500 van de 80s samengesteld. De top 10 blijft geheim tot het einde, de rest is te zien op Qmusic.nl. De hitlijst is maandag tot en met donderdag van 06:00 tot 18:00 uur te horen en op vrijdag van 06:00 tot 14:00 uur, waarna de Top 40 begint.

Meer over

michael jackson q-top 500 van de 80s qmusic

Gerelateerde artikelen